Se oli eräs kaunis maaliskuun päivä vuonna 2000, kun marssin päämäärätietoisesti Forssan yrityskehityksen ovista sisään. 

Äitiyslomalla päähäni oli juolahtanut ajatus oman optikkoliikkeen perustamisesta. Jotenkin heti oli selvää, että sen nimeksi tulisi Kirkassilmä. 

Kun jotain todella päätän, toteutan sen varmasti. Kirkassilmän avajaisia juhlittiin 1.6.2000 Forssan Torikeskuksessa. Aamulla jännitti ihan hirveästi, että tuleeko uuteen liikkeeseen kukaan. Varsin nopeasti pelko osoittautui kuitenkin turhaksi ja tunne siitä, että sai palvella asiakkaita ihan omassa liikkeessä oli todella hieno. Tämä tunne on yksi, mikä on pysynyt muuttumattomana kaikki nämä vuodet. 

Vuonna 2005 Kirkassilmä laajeni, kun vietimme Loimaan liikkeen avajaisia. Oli mielestäni tärkeää toimia yrittäjänä myös toisessa kaupungissa, koska kaikki paikkakunnat ovat erilaisia. Näin oli mahdollista kehittää liikkeiden toimintaa laajemmin ja kehittyä myös yrittäjänä. 

20 vuoden aikana optinen ala on kehittynyt valtavasti. Olen iloinen siitä, että Kirkassilmä on pysynyt hyvin mukana tässä kehityksessä. Olemme edelleen yritys, jossa tartutaan uusiin asioihin rohkeasti ja ennakkoluulottomasti. Henkilökunta on ollut tärkeä voimavara, jota ilman Kirkassilmää ei olisi. Olemmekin vuosien varrella kehittyneet saumattomaksi tiimiksi. Mitä hullumpia ajatuksia palavereissa esitetään, sitä rohkeammin lähdemme niitä kokeilemaan. 

Sylvi Kekkonen on aikanaan sanonut, että ”Rakkaus työhön on rakkautta elämään, sen juhlaan ja arkeen.” 

Tätä mieltä minäkin olen.
Nähdään Kirkassilmässä!
Satu Järvinen
Pro Auctore-optikko, yrittäjä