Silmät esiin!

Silmälasikehysten valinnassa kannattaa aina luottaa asiantuntijaan. Lopputulokseen nimittäin vaikuttaa niin moni optiikan sääntö. On otettava huomioon esimerkiksi se, miten linssien voimakkuus muuttaa silmien ja silmänympärysten ulkonäköä. Plus-linssi suurentaa ja miinus-linssi pienentää silmiä. Mitä suurempi voimakkuus, sitä suurempi on vaikutelma koon muutoksesta.

Usein puhutaan siitä, minkälainen meikki kannattaa tehdä eri linssien kanssa, jotta ns. silmän koon muutosta voitaisi häivyttää, mutta on hyvä muistaa, että voimakkuuksiin sopivalla kehysvalinnalla voidaan vaikuttaa asiaan enemmän, kuin millään meikillä. Myös kehyksen väri ja muoto on mietittävä huolellisesti, kun haetaan mahdollisimman harmonista lopputulosta.

Esimerkiksi, jos toiveena on häivyttää tummia silmänalusia, kannattaa välttää suuria kehyksiä. Jos taas toiveena on saada silmät hyvin esiin, kannattaa suosia mahdollisimman ohuita kehyksiä ja keveitä materiaaleja.

Tervetuloa palvelevaan Kirkassilmään!

Hehku omissa väreissäsi!

Värianalyysi pohjautuu saksalaisen Johannes Ittenin kehittämään värioppiin. Itten oli ensimmäinen, joka yhdisti tietyt väripaletit neljään ihmistyyppiin ja nimesi ne vuodenaikojen mukaan. Ittenin värioppi levisi Yhdysvaltoihin ja 1950-luvulla sitä alettiin hyödyntää vaateteollisuudessa.

Värianalyysiteoria jakaa ihmiset ihon sävyn, sekä silmien ja hiusten väripigmentin mukaan kahteen pääryhmään; kylmään tai lämpimään. Nämä pääryhmät jakautuvat vielä puhtaisiin tai murrettuihin värisävyihin. Näin syntyy neljä eri väriperhettä syksy, talvi, kevät ja kesä. Jokainen vuodenaika kuvastaa hyvin näille värityypeille ominaisia värejä.

Oikein valittu väri lähellä kasvoja kirkastaa ihoa ja silmien väriä. Omien värisävyjen avulla pyritään mahdollisimman harmooniseen kokonaisuuteen, jolloin oman värikartan sisällä värien yhdistäminen on helppoa. Näin myös vaateostosten tekeminen helpottuu ja toimivan peruspuvuston rakentaminen on vaivattomampaa.

Pukeutumisvärit ovat myös tehokas tapa vaikuttaa. Esimerkiksi sininen edustaa rauhallisuutta ja luottamusta. Vihreällä on rauhoittava ja tasapainottava vaikutus, kun taas keltainen on huomioväri, joka on väreistä intensiivisin ja valovoimaisin.

Värit, jotka sopivat sinulle parhaiten, vaikuttavat koko olemukseesi. Värianalyysin tuloksena saat kartan värisävyistä, jotka sopivat sinulle parhaiten. Opit tuntemaan paremmin omat värisävysi ja löydät mahdollisesti myös ihan uusia sinulle sopivia värejä.

Tervetuloa tutustumaan värien maailmaan!